Sigurnom igrom Čelzi prošao dalje

Frenk Lampard je uspeo Čelzi da vrati u vrh šampionata Engleske, i da afirmiše mlade fudbalere koji će biti dugo godina oslonac kluba. Ali Tuhel uspeva sve to da ukomponuje i da stvori rezultat. Sinoć je Čelzi pobedio sa 2:0 Atletiko i ode u 1/4 finale Lige šampiona. Golove su postigli Zijeh i Emerson. Ono što je zanimljivo je činjenica da je lider šampionata Španije eliminisan bez primljenog gola.

IZVOR: TW / @ChelseaFC

Kako je Čelzi odigrao dvomeč sa Atletikom je zadivljujuće i može ući u fudbalske udžbenike. Svi oni koji na akademijama izučavaju fudbalsku teoriju u godinama koje dolaze moraće da se vraćaju na ovaj dvomeč i iznova i iznova ga gledaju. Jer izbaciti Atletiko bez primljenog gola je zaista za svako poštovanje. Tuhel je nadigrao Simeonea i pokazao da se fudbal razvija velikom brzinom i da se taktičke stvari menjaju iz polusezonu u polusezonu.

Od trenutka kada je nastupila pandemija koronavirusa i kada su promenjena pravila u broju izmena bilo je jasno da je nastupila revolucija u fudbalu. Jer treneri više ne pripremaju utakmice sa 14 igrača, već sa 16.

Jedna od najbolje taktički pripremljenih ekipa na svetu je doživela da bude apsolutno taktički potučena u 180 minuta igre. Pogotovo se to moglo videti sinoć, jer Atletiko gotovo da nije imao ozbiljnih prilika za gol, dok je sa druge strane Oblak bio primoran da brani ozbiljne udarce.

Čelzi je prošao dalje i čeka protivnika, a ko god da dobije Čelzi neće mu biti lako. Jer Tuhel je pokazao da može iznenaditi, ali i da kompletan tim može odigrati taktički besprekorno u obe utakmice.

Da pogledamo najzanimljivije detalje sa druge utakmice:

IZVOR: YT / CHAMPIONS LEAGUE 2021

Autor: redportal.rs

#Tuhel

#atletiko

#celzi

#emerson

#fudbal

#liga sampiona

#simeone

#zijeh