I po broju odobrenih, ali i aktivnih patenata 😎

Samsung Electronics zauzeo je prvo mesto po broju 5G standardnih esencijalnih patenata (SEP), prema studiji berlinske kompanije za istraživanje tržišta Iplytics. Rezultati ovog istraživanja objavljeni su pod nazivom Ko predvodi trku u proizvodnji 5G patenata? Analiza tržišta objavljenih SEP-ova i standardnih doprinosa.

Samsung je u 2 kategorije na 2. mestu, za udeo u 5G odobrenim i aktivnim patentima, kao i udeo u patentima od kojih je najmanje jedan odobren od strane Evropske kancelarije za patente ili Američke kancelarije za patente i žigove.

Foto: unifiedpatents/the Unified Patents team

Pre samo mesec dana na prvom mestu je bio Huawei, dok ga je Samsung pratio na drugom mestu. Međutim, prema brojnim analizama koje su sprovedene za mesec mart, kako možete videti i sa priloženog grafika, Samsung je daleko ispred svih. Južnokorejska tehnološka kompanija je pionir u uspešnoj isporuci 5G rešenja, uključujući čipsete, radio stanice i jezgra.

Na taj način, ova kompanija podstiče unapređenje i svestranost ove mreže, od virtuelizovanih radio-pristupnih i core mreža, do rešenja za privatne mreže i alata za automatizaciju na bazi veštačke inteligencije (AI). Kompanija trenutno pruža mogućnost povezivanja stotinama miliona korisnika širom sveta.

Autor: redportal.rs

#5G mreža

#Samsung

#patent