Bolsonaro umesto generala Pašuela imenovao Kveirogu

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro imenovao je za novog ministra zdravlja Marsela Kveirogu, 4. po redu od početka pandemije.

Kveiroga je na tom mestu zamenio generala Eduarda Pašuela koji je prošlog maja preuzeo dužnost ministra, prenosi AP.

Novi ministar zdravlja, inače šef Kardiološkog društva, poznat po pozitivnim izjavama o Bolsonaru, rekao je na konferenciji za novinare da će politika povodom koronavirusa koju će on usvojiti biti politika Bolsonarove administracije, a ne njega kao ministra zdravlja.

- Došao sam da radim za Brazil i druge ministra Bolsonarove administracije. Predsednik je veoma zabrinut zbog situacije - rekao je Kveiroga i dodao da je protiv zaključavanja zemlje.

Kveiroga je kazao i da je Bolsonaro "veliki Brazilac" što samo govori o lojalnosti koju iskazuje prema politici brazilskog predsednika.

Bolsonaro je poznat po tome što je od početka pandemije bio protiv sprovođenja restriktivnih mera za suzbijanje koronavirusa. Upravo to je glavni razlog kritike koju mu upućuje brazilska opozicija u poslednjih godinu dana. Levičari su Bolsonara praktično proglasili nesposobnim za vođenje zemlje i upravljanje epidemijom.

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik Lula da Silva čak je u svom nedavnom govoru predsednika Bolsonara nazvao "imbecilom". Upravo je Da Silva i najozbiljniji opozicioni kandidat za Bolsonarovog izazivača na sledećim predsedničkim izborima.

Od početka pandemije, u Brazilu je od korona virusa obolelo 11,6 miliona, a preminulo 282.400 osoba.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Bolsonaro

#Brazil

#bolsonara

#bolsonaru

#brazila

#brazilski ministar

#brazilu

#ministar zdravlja brazila