Zbog pada vrednosti Teslinih akcija 🤑

Tesline akcije su prošle sedmice pale za 11,5% te je zato Ilonu Masku, koji ima skoro 18% Teslinih dionica, bogatstvo prošle sedmice opalo za 27 milijardi dolara.

Još od početka januara, na listi najbogatijih ljudi na svetu koju objavljuje Blumberg, neprekidno se smenjuju Mask i Bezos. Nakon ovog pada akcija kompanije Tesla, Mask je sada na dalekom 2. mestu. On ima 157 milijardi dolara, a Bezos 177 milijardi dolara. Ipak Mask ima 21 milijardu dolara više od Majkrosofta Bila Gejtsa, koji je na 3. mestu.

U 2020. godini Tesline akcije su imale 743% dobiti te dovele kompaniju na 5. mesto na listi najvrednijih na berzi.  Do sad su izgubile skoro jednu trećinu vrednosti, te se sada nalazi na 7. mestu iza Fejsbuka, ali ispred JPMorgan Chase-a. U petak se prvi put od početka decembra zatvorila ispod 600 dolara po akcijii, a u ponedeljak su akcije pale dodatnih 3% u pretprodaji. Bez obzira na ovo, Mask će i dalje uvećati svoje bogatstvo s obzirom da je dobio 4 bespovratna kredita za kupovinu po 8,4 miliona Teslinih akcija 2020. godine.

Autor: redportal.rs

#Akcije

#Bezos

#Blumberg

#Ilon Mask

#Tesla