Ako ne uspemo, sigurno će štampati našu zastavu i na toalet papiru

Šri Lanka je od američke kompanije Amazon tražila da iz svoje ponude i stranica ukloni bikinije i otirače u obliku lava koji se nalazin i na njenoj državnoj zastavi.

Pre 2 dana oni su protestovali zbog takvih artikala proizvedenih u Kini. Šri Lanka je osetljiva na sve što smatra kao neprimerenu upotrebu njene zastave i budističkih simbola. Ambdasada Šri Lanke u Kini je uputila ovoj kompaniji zvanično pismo i zatražile od kineskih vlasti da obustave proizvodnju i prodaju otirača i svih svih proizvoda "koji zloupotrebljavaju zastavu" Šri Lanke.

A ambasada Šri Lanke u SAD takođe je saopštila da je reagovala i podnela žalbu američkih vlastima zbog "kršenja intelektualne svojine" Šri Lanke.

Međutim, 2 dana posle intervencije Šri Lanke, ništa se nije promenilo, a neki kineski trgovci na Amazonu nude otirače po cenama od 10 do 24 dolara i bikini od 9 do 17,30 dolara. Mnogi stanovnici Šri Lanke smatraju da na taj način Kina doživljava i vidi Šri Lanku, dok drugi smatraju da će Kina tako tretirati Šri Lanku ako ne isplati dugove.

- Ako ne uspemo, sigurno će štampati našu zastavu i na toalet papiru - naveo je još jedan korisnik interneta.

Autor: redportal.rs

#Amazon

#bikini

#otirač

#Šri Lanka