Ben srušio rekord Ričmonda Boaćija

Crvena zvezda je nastavila seriju pobeda u Linglong ligi protiv Voždovca rezultatom 4:1, a strelci su bili Ben, Ivanić, Gavrić i Vukanović, dok je gol za Voždovac postigao Stoisavljević. Zvezda je zadržala prednost od 9 bodova nad Partizanom, ali navijači i svi u klubu će ovaj meč pamtiti po golu Bena.

El Fardu Ben postigao je protiv Voždovca svoj 61. gol za Zvezdu i tako postao najbolji strelac od svih stranih fudbalera koji su igrali za srpskog šampiona. Ben je pretekao Ričmonda Boaćija i upisao se u istoriju Crvene zvezde.

Kako je Ben postavio novi rekord možete videti na 2.01:

IZVOR: YT / Crvena zvezda

Ben je u Zvezdu došao u januaru 2018. godine i njegov početak nije bio baš najbolji. Navijači nisu bili zadovoljni njegovim izdanjem protiv CSKA Moskve, ali onim posle toga jednostavno svako kome je Zvezda u srcu mora biti zadovoljan igrama Bena. Trebalo je Benu oko 6 meseci da se prilagodi na klub kao što je Zvezda, ali Vladan Milojević je znao da ima bisera u timu i zato je bio strpljiv.

Strpljenje se Milojeviću isplatio, ali i navijačima Zvezde. Jer Ben je bio jedan od najboljih igrača u kvalifikacijama za Ligu šampiona te 2018. godine. Bio je junak kvalifikacija Zvezde i istorijskog podviga protiv Salzburga. Ben je svedok uspinjanja Zvezde na stare slave, a svojim golovima je dao veliki doprinos.

Na 120 utakmica koliko je Ben odigrao postigao je 61 gol i zabeležio 32 asistencije.

Ben se svima u klubu zahvalio čak i na ćirilici:

View this post on Instagram

A post shared by El-Fardou Ben MOHAMED (@ben_m31)

IZVOR: IG / @ben_m31

Autor: redportal.rs

#ben

#boaci

#milojevic

#rekord

#zvezda