Britanski i američki mediji uveliko spekulišu o ovoj ideji

Ovih dana postaje sve aktuelnija priča da će Megan Markl odlučiti da se kandiduje na predsedničkim izborima 2024. godine ukoliko Džo Bajden bude odlučio da se ne kandiduje za drugi mandat.

Jedan od glavnih savetnika Tonija Blera iz perioda dok je Bler bio britanski premijer navodi da je Megan Markl u ozbiljnoj komunikaciji sa uticajnim ljudima iz Demokratske partije i da se stvaraju ozbiljni planovi za ženu koja je već sada globalno popularna.

Kako izveštavaju britanski mediji, ona planira da napravi kampanju, kao i da otvori kanale za dobrovoljne prihode koji bi pojačali njenu kampanju.

Eventualna priča o kandidaturi bi mogla da bude pun pogodak kada je u pitanju Megan Markl, pogotovo u okviru antirasističkog talasa koji traje već više od godinu dana u Sjedinjenim Državama, a na šta je ona stavila pečat sa pričom da u britanskoj kraljevskoj porodici postoji problem sa rasizmom.

Takva agenda bi se sjajno pogodila sa "antikonzervativnim" narativom sa kojim demokrate dobrim delom grade svoju političku poziciju.

Ono što bi moglo da predstavlja prepreku za Megan Markl je to što nema gotovo nikakvo političko iskustvo, ali to je u Sjedinjenim Državama objektivno najmanji problem, s obzirom na stotine savetnika i milione ljudi u administraciji koji predstavljaju glavni pokretač američkog sistema.

Izvori bliski Megan Markl nisu želeli da komentarišu ove navode, a nekada se kaže da je ćutanju znak odobravanja.

Autor: redportal.rs

#Američki izbori

#Donald Tramp

#Izbori u Americi

#Megan Markl

#džo bajden