Biznismen osumnjičen u aferi Imperija

Jordan Kamčev, jedan od najbogatijih ljudi u Severnoj Makedoniji i jedan od osumnjičenih u aferi Imperija, priveden je i trebalo je da se nađe pred sudijom, prenose mediji u Severnoj Makedoniji.

Plusinfo prenosi da se Jordanu Kamčevu stavlja na teret da je navodno učestvovao u izbornoj prevari zbog koje se pripremao za beg iz Severne Makedonije. Prema navodima tog portala, Kamčev nema pasoš, te nije mogao legalno da izađe iz zemlje, prenosi RTS.

Kako Plusinfo navodi iz izvora bliskih biznismenu, Kamčev nije imao nameru da pobegne i da priprema velike investicije u Severnoj Makedoniji i Beogradu, kao i da je svakodnevno angažovan na poslovima u bolnici Acibadem-Sistina, posebno u njenom kovid centru.

Portal A1 prenosi da se Kamčev sumnjiči za pranje para, zajedno sa bivšim premijerom Nikolom Gruevskim, bivšim šefom tajne policije Sašom Mijalkovim i kumom Gruevskog Ristom Novačevskim.

Kamčev je bio i jedan od aktera afere Reket u kojoj su glavni akteri nekadašnja rijaliti zvezda Bojan Jovanovski, poznat po nadimku Boki 13 i šefica specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

Autor: redportal.rs

#Imperija

#Jordan Kamčev

#Severna Makedonija

#afaera

#biznismen