Policija navodi da je komunicirao je sa misterioznim Srbinom po nadimku Stranac, s kojim se navodno dogovarao o švercu kokaina za Evropu.

Srbin Zoran Jakšić, vođa klana Amerika, koji se nalazi na izdržavanju kazne u Peruu zbog šverca kokaina iz 2016. Po sumnjama policije komunicirao je sa misterioznim Srbinom po nadimku Stranac, s kojim se navodno dogovarao o švercu kokaina za Evropu,

Jakšića su mediji posle hapšenja nazvali "čovekom sa 1.000 lica", jer je kod sebe imao čak 47 lažnih pasoša.

Krajem prošle godine peruanska policija otkrila je tunel dugačak 200 metara u blizini zatvora Kastro i tada dobila informacije da Zoran Jakšić planira bekstvo.

Drugi put je pokušao da pobegne u februaru 2019, kada su ga stražari sprovodili na lekarski pregled. Navodno, požalio se na tegobe, pa je odveden u bolnicu, ali je bekstvo sprečeno, piše peruanski list.

Istražitelji su uspeli da doznaju da je ovaj Srbin doputovao iz Latinske Amerike kako bi organizovao šverc kokaina u Evropu.

Peruanski mediji pišu da je policija u decembru prošle godine pronašla više od tone kokaina u jednom čamcu u Pijuri, dok je u februaru pronađeno još pola tone droge, a oni sumnjaju se da su ovi tovari s drogom pripadali srpskoj mafiji.

Portal navodi izvore iz policije koji kažu da je prvi talas koronavirusa izazvao popuštanje kontrole iz straha od zaraze, što su narko-klanovi iskoristili.

Autor: Kurir.rs

#Peru

#bekstvo

#kokain

#latinska amerika