Neverovatna fotografija konja koji teši 24-godišnju ženu koja umire od raka, dok teši svog sina u svojim poslednjim trenucima 📸

Neverovatna fotografija konja koji teši ženu koja umire od raka, dok teši svog sina u svojim poslednjim trenucima, ušla je u finale na takmičenju za najbolju fotografiju na svetu (World Press Photo Contest). 🌎📸

Na slici je prikazana 24-godišnja Menon koja boluje od raka i grli svog 7-godišnjeg sina Itana. Njoj su u sobu doveli i njenog konja Peju jer je htela da bude okružena svima koje voli dok umire. 💔

U ovom takmičenjeu učestvovalo je 4.135 fotografa iz preko 130 zemalja, a poslato je 74.470 fotografija. Od toga, u finale je ušlo 45 fotografija od kojih većina prikazuje poražavajući uticaj koji je korona imala na planetu.

Na jednoj od tih fotografija, prikazana je 85-godišnja žena koja grli svoju medicinsku sestru preko plastičnog odela. Ovo je prvi zagraljaj koji je imala u prethodnih 5 meseci.

Foto: Printscreen /Mads Nissen/World Press Photo Content/TNG

Na drugoj fotografiji je Kalifornijski morski lav koji se igra pod vodom sa odbačenom maskom.

Foto: Printscreen /Ralph Pace/World Press Photo Content/TNG

Kustos Rodrigo Orantia rekao je da su se ovogodišnji učesnici istakli zbog raznolikosti pristupa kojim su ispričali priče.

- Generalno, fotografi ali pogotovu fotoreporteri i fotografi iz štampe, otkrivaju nove načine da vizuelno ispričaju priče. Neki učesnici su se istakli jer je njihov vizuelni "jezik" zaista sofisticiran, što je vrlo uzbudljiva promena u odnosu na klasičnu tradiciju fotografisanja u štampi - rekao je Rodrigo.

Fotografije finalista prikazuju čitav niz problema koji su dominirali u 2020. godini, od pandemije do socijalne pravde i klimatske krize. Pobednici će biti proglašeni 15. aprila.

Na Instagram profilu World Press Photo fondacije možete da pogledate koje su sve slike ušle u finale. 📸😏

View this post on Instagram

A post shared by World Press Photo Foundation (@worldpressphoto)

IZVOR: IG / @worldpressphoto

Autor: mirror.co.uk / redportal.rs

#Konj

#fotografija

#rak

#sin

#takmičenje

#žena