Ministarka turizma najavila nove isprave

Ministarka turizma Španije Rejes Maroto rekla je danas da će Španija najverovatnije od maja početi da koristi Kovid pasoše, kada se otvara i međunarodni sajam turizma (FITUR) u Madridu.

- Bićemo u poziciji da počnemo sa implementacijom digitalnog pasoša kada počne FITUR 19. maja - rekla je ona.

Suočeni sa pandemijom koja je do sada odnela više od 900.000 života širom Evrope i gurnula kontinent u najdublju recesiju, lideri Evropske unije dogovorili su uvođenje sertifikata o vakcinaciji kako bi pokrenuli turističku industriju, koja je teško pogođena pandemijom.

Šta će kovid pasoš tačno podrazumevati, još nije sigurno. Naime, još uvek nije sigurno da li će vakcinacija biti bezuslovna, ili će negativan PCR test biti alternativa prilikom ulaska u države EU.

To praktično znači da će naši turisti koji narednih godina budu putovali u zemlje Evropske unije, na primer u Grčku, morati da obezbede ili potvrdu da su vakcinisani protiv koronavirusa, ili negativan PCR test.

Pritom, još uvek nije sigurno hoće li ulazak u zemlje EU biti dozvoljen svima koji su vakcinisani, ili samo onima koji su primili vakcine koje su odobrene u EU, a za sada su to Astra Zeneka i Fajzer.

Autor: Srna / redportal.rs

#kovid pasoš

#kovid pasoši

#madrid

#Španija