Intervju još uvek trese celu Veliku Britaniju

Niko se od kraljevske porodice u Velikoj Britaniji još uvek nije obratio nakon intervjua Megan Markl i princa Harija gde je otkriveno da u okviru kraljevske porodice postoji ukorenjen rasizam, a koji je ispoljen u trenutku kada su pojedini članovi bili zabrinuti zbog boje kože još uvek nerođenog deteta princa Harija i njegove žene Megan.

Kraljevska porodica je očigledno izabrala da se u ovom trenutku ne izjašnjava, bar ne dok traje prava bura na celom Zapadu, a pogotovo u Velikoj Britaniji zbog ovog intervjua, u kom je Hari rekao da ga je njegov otac i akutelni naslednik trona princ Čarls izneverio.

Dejli Miror je intervju opisao kao najveću krizu za kraljevsku porodicu u poslednjih 85 godina, Dejli Mejl na svojoj naslovnoj strani pita "Šta su uradili?", dok je kolumnista Sana Trevor Kavanah postavio pitanje da li intervju znači kraj za kraljevsku porodicu.

Britanski Tajm je možda i najopsežniji, pa navodi da je ovo izuzetno snažan udarac na kraljevsku porodicu zato što teško može da postoji nešto što bi ih odbranilo. Ono što je održavalo postojanje britanske monarhije kroz vekove bila je "njena mogućnost da se prilagodi potrebama vremena i da je to potrebno da uradi opet".

Izvor na koji se poziva agencija Rojters, navodi da kraljica Elizabeta želi da prođe malo vremena pre nego što kraljevska porodica izađe sa saopštenjem.

Megan je govorila i o suicidnim mislima nakon udaje za Harija, kao i o tome da njihovom sinu Arčiju nije data titula princa zato što je postojao problem u okviru kraljevske porodice zbog toga koliko je bila tamna njegova koža kada se rodio.

Hari je nakon intervjua rekao Opri Vinfri da nije kraljica Elizabeta ta koja treba da bude optužena za rasizam.

Autor: redportal.rs

#Megan i Hari

#Velika Britanija

#intervju

#kraljevska porodica