Veliki humanitarni bazar na mitrovačkom šetalištu 💞

KOSOVSKA MITROVICA: Mitrovačko šetalište i danas je bilo stecište za humane ljude, koji su udružili svoje snage kako bi pomogli svojim malim sugrađanima. Veliki humanitarni bazar posvećen maloj Magdaleni Nedeljković iz Kosovske Mitrovice, na kojem su se mogli pronaći raznorazni proizvodi, uspešno je završen u kasnim popodnevnim satima, a prikupljeno je čak 500.208 dinara.

Organizatorke današnjeg bazara su studentkinje, uglavnom iz Kosovske Mitrovice - njih čak 20, ali to nije cela ekipa.

Kako kaže jedna od organizatorki Vesna Stolić:

U organizaciju događaja su uključene i naše porodice, koje su bile angažovane u prikupljanju i pronalaženju ljudi koji su raspoloženi da daju proizvode za prodaju u humanitarne svrhe.

Kako navodi, svi su se složili da zajedničkim snagama rade dobre stvari, te su upravo zbog toga odlučili da organizuju akciju za malu Magdalenu, koja boluje od tuberozne skleroze.

Mi smo tražili one kojima je pomoć najneophodnija, pa je upravo zato pao izbor na Magdalenu, jer je njena operacija jako skupa i potrebna je velika svota novca da se sakupi.

Poručila je i da je doprinos studentkinja mali, ali da je od srca.

Na današnjem humanitarnom bazaru mogli su se pronaći raznorazni proizvodi. Od onih domaćih, kako hrane tako i pića, preko vina iz vinarija sa teritorija Kosova i Metohije, centralne i severne Srbije.

Prisutni su mogli pronaći i domaću hranu, odeću, obuću, igračke za mališane. Bilo je i kozmetičkih proizvoda, dečijih animatora, a uoči 8. marta i savršenih poklona za majke, bake, sestre, drugarice i devojke.

Ova grupa devojaka prethodno je organizovala još 2 slične akcije. Poslednju za lečenje Maje iz Kmetovca, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, a za koju je prikupljeno 260.000 dinara.

U ovoj nedelji održane su još 2 humanitarne akcije za lečenje male Magdalene - jedna u Kosovskoj Mitrovici u organizaciji studenata Fakulteta umetnosti, a druga u Leposaviću - na poziv lokalnog saveta omladinskog delovanja Leposavić i volontera Crvenog krsta iz ove opštine.

Za lečenje male Magdalene u SAD potrebno je oko 250.000 evra, plus dodatni troškovi.

Autor: kossev.info

#Humanitarna akcija

#Kosovska Mirovica

#Mala Magdalena

#Studentkinje

#budi human

#pola miliona dinara