Milivojević: Uspeli su sa me oteraju

Kapiten Kristal Palasa i doskorašnji standardni reprezentativac Srbije Luka Milivojević odlučio je da se oprosti od dresa sa državnim grbom.

Kako kaže, izostanak sa spiska novog selektora Dragana Stojkovića Piksija samo mu je pomogao da donese odluku, ali njemu lično ništa ne zamera.

- Želim ovom prilikom javno da se zahvalim novoizabranom selektoru i da mu poželim sreću i uspeh u daljem radu i što mi je verovatno nesvesno pomogao da donesem odluku o kojoj sam već duže razmišljao, a to je da se definitivno oprostim od dresa reprezentacije Srbije, sa svojih 29 godina - rekao je Milivojević za Novosti.

Zadnji vezni Kristal Palasa je skrenuo pažnju na to da je njegova odluka produkt razočaranosti u način rada celokupnog Fudbalskog saveza Srbije, i to godinama unazad. Ovaj nekadašnji igrač Rada, Crvene zvezde i Olimpijakosa imao je posebnu poruku za čelnike Saveza, na koje je očigledno ogorčen.

- Ljudima u Savezu na čelu sa predsednikom želim da kažem da su uspeli u tome (na čemu su radili još pre Svetskog prvenstva) da me oteraju iz reprezentacije. Sebi zameram što se odavno nisam povukao, iako sam video mnoge stvari koje su radili: mešetarenja, menadžerisanja, sklanjanja igrača pred Svetsko prvenstvo, smenjivanje selektora, smenjivanje kapitena, podmetanje izjava određenim igračima i pomoćnim trenerima. Za te stvari sam rekao i saigračima i javnosti i njima i predsedniku u Londonu lično, ali sam ostajao zarad saigrača i ekipe i verovao da će biti bolje. Neka im je na čast šta su radili. Želim reprezentaciji Srbije mnogo sreće i uspeha u budućnosti - poručio je Luka Milivojević.

Milivojević je fudbaler koji je za reprezentaciju debitovao 2012. godine, u vreme mandata Siniše Mihajlovića na klupi Orlova. Nakon toga, odigrao je 39 mečeva u dresu Srbije i postigao 1 pogodak.

Milivojević je i nakon Svetskog prvenstva imao čarke sa rukovodstvom FSS i stručnim štabom reprezentacije, ali je sve naizgled bilo sređeno nakon odlaska Mladena Krstajića sa čela stručnog štaba Srbije. Međutim, problemi između igrača i Saveza ispostavili su se kao dublji i dalekosežniji. Videćemo hoće li Lukina odluka biti konačna, kao i to da li će se naći na nekom od budućih spiskova selektora Stojkovića.

Pored Milivojevića, upadljiv je i izostanak bivšeg kapitena Aleksandra Kolarova, Adema Ljajića, koji je osim u mandatu Siniše Mihajlovića bio standardni reprezentativac u poslednjih 10 godina, kao i Nikole Maksimovića, koji je u poslednjim godinama najčešće bio startni centralni bek reprezentacije.

Kolarov se nije zvanično oprostio od reprezentacije, ali se njegov izostanak može opravdati brojem njegovih godina. Međutim, nije sasvim jasno odsustvo Ljajića i Maksimovića sa spiska. Rasplet očekujemo u narednim danima i mesecima.

Autor: redportal.rs

#fss

#luka

#milivojevic

#oprosio se

#oprostaj luke milivojevica

#piksi

#spisak reprezentacije