Za Redportal.rs Tokin otkriva kako bi u 5 reči opisao svet o kojem piše, ko je najnormalniji čovek na svetu, gde je pronašao lepotu, koja mu je najgotivnija društvena mreža, kao i da li više voli šetnju ili plivanje 😎

Ivan Tokin, savremeni srpski pisac, književnu publiku osvojio je autentičnom poetikom svakodnevice. Za Redportal.rs otkriva kako bi u 5 reči opisao svet o kojem piše, ko je najnormalniji čovek na svetu, gde je pronašao lepotu, koja mu je najgotivnija društvena mreža, kao i da li više voli šetnju ili plivanje. 😎

Foto: Instagram.com/@ivan.tokin

Opiši svet o kojem pišeš u 5 reči.

Moj, tvoj i njen. Naš i njihov.

Koja je najradosnija vest koju si dobio? 😊

Najradosnija vest bila mi je kad me je moja žena prvi put poljubila u usta. Vest je bila ta da hoće da mi bude devojka, što se ispostavilo kao tačno. Mnogo sam želeo da me ona voli, baš mnogo, više od svega što sam u životu želeo, pa je onda ta vest nepobediva.

A najnovija vest? 🧐

Juče sam dobio vest da sam dobio jedan posao, to je najnovije. To je poslednja vest koju sam dobio i 4. zaredom za 2 dana, sve o poslovima koje sam dobio. Pun sam dobrih vesti početkom marta.

Da moraš da se izjasniš: za koga bi rekao da je najnormalniji čovek na svetu i zašto? 😅

Ja sam najnormalniji čovek na svetu. Zato što sam tako odlučio.

Šta bi to bilo samo za tvoje oči? 👀

Ako mislite na to što piše na koricama mog poslednjeg romana, to se odnosi na ples glavne junakinje, a oči o kojima je reč su oči glavnog junaka. Inače, mislim da se najlepše stvari dešavaju samo za jedan par očiju, ma koliko da ima posmatrača.

Koji je najčudniji prizor koji si do sada video? 😮

Kad sam prvi put video svoju ćerku. Video sam je sa 10 metara, kroz pritvorena vrata u porodilištu, znao sam da će svaki čas da se rodi, nisam znao baš kad će, ali stajao sam tu i virio i onda je sestra izašla iz boksa s njom u rukama, umotanom u neke krpe, crvenom s rukama iznad glave, to je stvarno bio prizor za pamćenje.

Foto: Instagram.com/@ivan.tokin

Da možeš na jedan dan biti neko drugi, ko bi bio i zašto? 🧐

Ma nemam pojma. Bio bih Zlatan Ibrahimović, mada, mislim, što bih bio bilo ko drugi kad mi je super ovako kad sam ja. Ali dobro, bio bih Zlatan na 24 sata, bilo kog dana, ne mora da bude neka važna utakmica, nego stvarno bilo koji dan, može i pre nego što je postao fudbaler, stvarno može bilo koji dan.

Jagode ili trešnje? 🤔

Jagode. Zato što nemaju košticu, inače bi bile trešnje, kad već nema lubenice na spisku.

Plivanje ili šetnja? 🏊🏻‍♀️🚶🏻‍♂️

Šetnja, jer ja i kad se šetam, ja plivam.

Najgotivnija društvena mreža i zašto? 😎

Instagram, nekako mi je najmanje dosadan taj koncept, kad sam već zaražen skrolovanjem. Prolaze mi slike ispred očiju, šareno je i ponekad me neki link odvede na neko super mesto.

Omiljeni smajli? 

Neverovatno, ali ne koristim smajlije. Stavim 2 tačke i 2 zagrade ako hoću da se nasmejem u poruci. A ovako volim kad vidim onog s cvikerima za sunce. 😎

Foto: Instagram.com/@ivan.tokin

Vajber/WhatsApp grupe – da ili ne? 😁

Ma kakve crne grupe. Ne. To ne može čovek da uhvati ni za glavu ni za rep.

Gde si ti pronašao lepotu? 🧐

Ovo mi je najlakši odgovor na svetu. Lepotu sam pronašao u svojoj ženi, to sam znao čim sam je prvi put u životu video, i to se do dana današnjeg nije promenilo. Ja ništa lepše od nje nisam nikad video. Ni zalazak sunca, ni ranu zoru iznad usnulih njiva, ni prvu jutarnju rosu na snežno belim laticama nekog retkog cveta koji raste na mestu na koje stižu samo posvećeni, ni ovo ni ono, nisam ni sanjao ništa lepše, a sanjao sam svašta, ali ništa tako lepo.

Poruka za naše gledaoce, čitaoce i slušaoce? 😎

Moja poruka za vaše gledaoce, čitaoce i slušaoce je – Šljiva 45.

Autor: redportal.rs / Jovana Radić

#Ivan Tokin

#Pisac

#RED intervju

#intervju

#pisanje