Studenti prodavali svoje slike, svirali i pevali za prolaznike

KOSOVSKA MITROVICA: Više od 90.000 dinara prikupili su juče studenti Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici za lečenje male Magdalene koja boluje od tuberozne skleroze. Humanitarna akcija u sklopu koje su studenti prodavali svoja umetnička dela, pevali i svirali za okupljene održana je na mitrovačkom šetalištu.

Mitrovičko šetalište u poslednjem periodu mesto je na kom se neretko okupljaju humani ljudi kako bi pomogli svojim malim sugrađanima da ozdrave.

Seriji humanitarnih akcija održanih na ovom šetalištu juče su se pridružili i studenti Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Oni su u podne organizovali koncert i prodavali izložbene likovne radove kako bi prikupili novac za malu Magdalenu iz Kosovske Mitrovice koja boluje od tuberozne skleroze.

Prisutni su mogli da čuju bogat muzički repertoar koji su pripremili studenti sa ovog fakulteta. Bila je postavljena i kutija, te su građani, osim kupovinom radova, mogli i direktno da doniraju novac.

Nakon završenog brojanja, konačna računica prikupljenog novca je 94.600 dinara i on je već uplaćen na račun humanitarne organizacije Budi human - za Magdalenu, potvrdili su za portal Kossev studenti sa ovog fakulteta.

Sa humanitarnim akcijama nastavljeno je i danas. Akcija se održava na platou ispred Opštine Leposavić u periodu od 9 do 13 časova u organizaciji lokalnog Saveta omladinskog delovanja Leposavić i volontera Crvenog krsta.

Autor: kossev.info

#Humanitarna akcija

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Kosovska

#Leposavić

#Mitrovica

#budi human

#kosovska mitrovica