Kiril Terešin bi mogao da ostane bez ruku zbog svojih tripova

Kiril Terešin, 24-godišnji Rus kojeg u njegovoj zemlji zovu Ruke Bazuke, a na Zapadu nazivaju ruskim Popajem (očigledno zašto 🙄) konačno je otišao na novu operaciju kako bi mu se deo ubrizganog sintola uklonio sa bicepsa.

Terešin je postao poznat 2017. godine pokazujući svoje mišiće 😐 koje je stekao ubrizgavanjem mešavine ulja, lidokaina i alkohola koje se zove sintol. Ovu materiju su prvo počeli da koriste profesionalni bodibilderi želeći da time naprave određene korekcije svojih mišića, ali su za njom ubrzo posegli i ostali, što je mnoge dovelo ne samo do karikaturalnog izgleda, već i opasnosti po zdravlje.

Foto: LADBible/nepoznato

Naime, sintol u mišićima može izazvati mnoge poremećaje i bolesti, uključujući plućnu emboliju, oštećenje živaca, infekcije, napade, formiranje granuloma, ciste ili čireve u mišićima, a u nekim slučajevima i smrt.

Takav je bio slučaj i sa čovekom Ruke Bazuke, koji je zbog ovoga počeo da pati od opasne tromboze, tako da je u opasnosti da izgubi obe ruke. Zbog toga je od 2019. krenuo na operacije kojima bi trebalo da se sav sintol izvuče, međutim, to nije nimalo lak posao jer se materija pomešala sa tkivom tako da je bila potrebna serija od više zahvata.

Budući da je prošle godine izbila pandemija, neke od njih su bile odložene, ali ovih dana Kiril se vratio na operacioni sto u pokušaju da spase sopstvene ruke. Kako sam kaže, mnogo žali zbog sopstvene gluposti ranije.

- Napumpao sam ruke kad sam imao 20 godina. Tada nisam razmišljao o posledicama sopstvene gluposti - izjavio je nedavno, dodavši da je veliki srećnik što je našao tim lekara koji može da mu pomogne.

Terešin je prošle godine rekao da ima nameru da ozbiljno vežba i zdravo se hrani kada jednom sav sintol bude izvučen. Želimo mu svakako da u toj nameri uspe.

Autor: redportal.rs

#kiril terešin

#operacija

#ruke bazuke

#sintol