Izvukli preko miliona evra iz Slovenije

Međunarodnom akcijom Zajam, koju su izveli MUP Republike Srpske, MUP Hrvatske i MUP Slovenije, uhapšeno je više osoba.

Počinioci krivičnog dela su kako se sumnja omogućili izvlačenje više od 12 miliona evra iz slovenačkih firmi.

Kako Nezavisne.com navode akcijom je obuhvaćena i firma Moj pravnik, čiji je osnivač Rok Snežič. On se sumnjiči da stoji iza masovnog otvaranja fantomskih preduzeća u Banjaluci.

Pod istragom je Dijana Đuđić, koja je povezana sa Snežičem koji je spominjan kao bitna osoba u aferi o pozajmici 450.000 evra koje je stranka slovenačkog premijera Janeza Janše dobila preko Đuđićeve.

Sem Đurđevićeve i Snežiča u ceo slučaj upleteni su i: Zoran Stakić, Lidija Zrnić, Jelena Sladojević, Edin Vehabović, Bojan Sava Ivić, Tanja Subotić Došen i Žana Braunović.

Iz MUP-a Srpske naveli su da je cilj akcije Zajam dokumentovanje krivičnih dela koja se odnose na privredni kriminalitet, te da su izvršeni pretresi na osam lokacija na području Banjaluke i dve lokacije u Prijedoru. Iz MUP-a Srpske su naveli:

Ta lica sumnjiče da su krivična dela izvršila na području Slovenije tako što su preko svojih žiro računa otvorenih u Sloveniji, Mađarskoj i Austriji, kao i preko računa njihovih preduzeća, omogućili izvlačenje novca iz više preduzeća iz Slovenije u iznosu od više miliona evra.

Više o celom slučaju pročitajte OVDE.

pročitajte još

Darko Elez izručen BiH

Autor: Nezavisne.com

#akcija

#hapšenje

#istraga

#polcija