Bolnički kapaciteti se popunjavaju

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 4.056 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 16.175 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 16 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 161 pacijent.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 4.157 pozitivnih, 168 pacijenata na respiratoru i 16 preminulih osoba.

Proces imunizacije u Srbiji za sada protiče u najboljem redu, prema rečima stručnjaka. Broj vakcinisanih u našoj zemlji je dostigao 1.500.000 ljudi, što Srbiju čini 2. zemljom u Evropi po procentu vakcinisanog stanovništva, odmah iza Ujedinjenog kraljevstva. Broj revakcinisanih na teritoriji cele države je oko 431.000 ljudi, što Srbiju čini 1. zemljom u Evropi po procentu revakcinisanog stanovništva.

Od prethodnog vikenda na snazi su nove mere, odnosno skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara na 14.00 časova vikendima.

Na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba medicinski deo je zahtevao od vlasti potpuno zatvaranje na 7 do 10 dana. Ovakva mera zahtevala bi uvođenje vanrednog stanja, što u ovom trenutku nije realna opcija prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#Vakcina

#broj zaraženih

#korona

#kovid

#obolelih

#preminulih

#umrlih

#vakcinacija

#vakcinisanih

#vakcinisanje