Bila sama u vozilu

PRIJEDOR: Kristina C. (36) iz Prijedora poginula je u nedelju uveče, kada je u automobil opel astra, kojim je upravljala, na pružnom prelazu u prijedorskom naselju Topolik udario putnički voz, koji je saobraćao na relaciji Banjaluka-Prijedor.

Izvori Nezavisnih novina potvrdili su da je ova Prijedorčanka kobnih momenata bila sama u vozilu, pošto se, nakon što je prethodno u jedno tamošnje naselje odvezla prijateljicu, vraćala prema gradu, gde je živela. Sagovornici Nezavisnih su naveli:

Iz zasad nepoznatih razloga, astra se našla na pruzi u momentima nailaska voza. Voz je udario u levu stranu vozila - stranu gde je ona sedela. Nije joj bilo spasa, poginula je na mestu. Voz se zaustavio nekih 500-600 metara od mesta udara.

Kako dodaju izvori Nezavisnih, scene na mestu nesreće bile su stravične, delovi vozila razbacani su na sve strane:

Telo nesrećne žene su iz olupine automobila izvlačili vatrogasci.

Meštani kažu da je udar bio toliko jak da se čuo širom naselja. Komšija koji je udar čuo istrčao je i prišao da pomogne, ali je devojka već bila mrtva. Jedan meštanin priča da je i on ranije svedočio nesreći u kojoj je od udara voza poginuo mladić iz komšiluka. Meštani kažu:

Često budu magla i kiša, pa se ništa ne vidi. Takođe, rasveta kod pružnog prelaza ne radi često. Ne znamo zašto ne stave rampu. Ginuli su pešaci, a i vozači. Jednom su 4 mladića poginula. Njih trojica su vozili meštanina kući u Topolik i svi su poginuli, tada je kiša pljuštala.

Ranko Jakovljević, predsednik Saveta mesne zajednice Orlovača, kojoj pripada i Topolik, izjavio je da ovaj pružni prelaz jeste obeležen saobraćajnim znakovima, ali nema rampu:

Tu su do sada, odnosno ranije, bile 3-4 nezgode, ali u proteklim godinama nije ih bilo.

Iz policije su saopštili da im je nesreća prijavljena u nedelju oko 20.35 č. Iz policije su naveli:

Na licu mesta, u prisustvu tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, izvršen je uviđaj.

Železnice RS izrazile su žaljenje i uputile najiskrenije saučešće porodici u ovom teškom trenutku i tragediji koja je sve pogodila. Oni su istakli:

Mašinovođa je ugledavši automobil koji se nalazi na putnom prelazu davao znakove upozorenja zvučnom signalizacijom i pristupio kočenju. Međutim, automobil se i pored svih znakova upozorenja nije pomerio sa putnog prelaza.

Dodaju da su na mesto događaja izašle ekipe Hitne pomoći, policajci, vatrogasna ekipa, tužilac i komisija Železnica RS za vanredne događaje. Iz Železnica RS su naveli:

Obaveznim alko-testiranjem mašinovođe utvrđeno je da nije bilo prisustva alkohola i drugih neželjnih supstanci u organizmu. Putni prelaz u naselju Topolik obezbeđen je saobraćajnim znacima, Andrejevim krstom i trouglom preglednosti. Železnički saobraćaj na relaciji Banjaluka-Prijedor ponovo je uspostavljen nakon završenog uviđaja u 23.15.

Železnice RS apeluju na sve učesnike u saobraćaju da pri prelasku pruge budu maksimalno odgovorni i oprezni, poštuju saobraćajne propise i znakove upozorenja, te sačuvaju svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Autor: Dragan Sladojević / Redportal.rs

#Prijedor

#automobil

#nesreća

#voz