Osvanuo mural pesniku na njegovom Limanu

U Novom Sadu je osvanuo mural pesniku Miroslavu Miki Antiću na njegovom Limanu.

- Nekada smo bili komšije ovde na Limanu, pa nam je palo na pamet da uradimo mural, on je bio kafanski čovek. Mikini dani su u martu i sa tim ima veze. Što sam više stariji, sve više shvatam koliki je Mika bio genijalac- rekao je vlasnik kafea Vitraž Stevan Grgić i jedan od pokretača inicijative.

Foto: nsuzivo.rs/Ivona Karan

Stefan Stančić, akademski slikar i doktorant na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, dva dana oslikava ovaj mural. Radi ga akrilnim bojama, pa će Mikin lik još dugo krasiti Bulevar Cara Lazara. Stefan prvi put radi u Novom Sadu i da radi ovako velikog umetnika. Sve je postavljao iz ruke, kako kaže nije koristio projektor, a zabavniji deo mu je bilo samo slikanje.

- Dajem sve od sebe da Mika opet oživi. Veoma mi je velika satisfakcija kada prođu ljudi i pitaju “Je li to Mika?” i ponosno kažem da jeste. Nadam se da će ovaj mural opstati i da će više generacija uspeti da ga vidi i seti se Mike Antića - rekao je za NS Uživo portal Stefan Stančić.

Foto: nsuzivo.rs/Ivona Karan

“Nemoj da piješ iz moje čaše. Dobićeš potrebu da voliš ljude, ceo svet, čovečanstvo” napisao je jednom Mika i time rekao sve o sebi. Sada će ove rečenice krasiti mural njemu u čast.

Autor: redportal.rs

#Miroslav Mika Antić

#NOVI SAD

#pesnik