Ljudi i karantinu, PACOVI HARAJU ULICAMA 😑

Pred svitanje istrebljivač štetočina Majkl Kouts patrolira među kantama za smeće na južnoj obali reke Temze tragajući za svojim teško uhvatljivim neprijateljima - pacovima.

- Pacovi su poput malih mašina za preživljavanje - gde god ima pristupa otpadu od hrane, oni će se stalno vraćati - rekao je on za CNN.

A u opustelom centru Londona, što duže traje "zaključavanje" zbog epidemije koronavirusa, sve je više pacova u potrazi za hranom.

Istrebljivači štetočina kažu da, pošto su restorani i poslovne zgrade u nekad užurbanom centru Londona prazni, pacovi se u potrazi za hranom sele u stambena područja. Porodice više vremena provode kod kuće, gde i jedu, više je otpada, a to mami pacove u prigradska naselja.

pročitajte još

Ostrvo bez korone

A među Englezima popularne hranilice za ptice koje se redovno dopunjavaju semenjem tokom zime, inspiracija su za glodare koji tumaraju po dvorištima. Kouts je rekao da su tako kod jedne starije gospođe našli 10-15 pacova dok su kopali po cveću tragajući za semenjem popadalom s hranilice.

Pol Klejdon, drugi istrebljivač, rekao je da je kod šume Eping, na istoku Londona, vidEo nešto još gore: ubio je čitavu koloniju pacova koji su u dvorištu jedne kuće kopali tunel da bi odozdo upali u kavez sa zecom, kućnim ljubimcem, i pojeli ga.

- Bojim se da bi se London mogao silno iznenaditi kada se ponovo otvori - rekao je Klejdon jer se preduzeća i poslovne zgrade nisu držale plana za suzbijanje štetočina.

Klejdon koji s pacovima ratuje već četvrt veka, kaže da je ranije imao po oko 10 poziva nedeljno za suzbijanje pacova, ali sada, tokom "zaključavanja", ima ih i duplo više. 

IZVOR: TW / @HSQC

Autor: redportal.rs

#EPIDEMIJA KORONAVIRUSA

#London

#PUSTI GRADOVI

#pacovi