Dirljiv momenat

Utisci i emocije posle emitovanja filma Dara iz Jasenovca u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori se nisu slegli ni posle nedelju dana.

Biljana Čekić koja je fantastično iznela ulogu male Dare, postala je neko oko koga se ujedinila cela nacija i o kome se pišu najdirljivije priče. Sada je gotovo svima poznato to da je nekoliko članova porodice Čekić bilo u jasenovačkom logoru smrti što daje još veću težinu ulozi Dare iz Jasenovca.

Ono što je još bitnije, mlada Biljana je za tu tešku priču saznala kroz razgovore sa porodicom, ta tradicija koja se prenosi je imala veliki uticaj na njenu emociju u ovom filmu (ovo je inače njena prva uloga ikada, pošto čak ne ide ni u glumačku školu), kao i nemerljiv doprinos tome da Biljana Čekić zna kome pripada i kroz šta je taj narod prolazio.

Tako je juče na Tviteru osvanula slika gde se Biljana Čekić, poklanja blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici i time odaje poštu mitropolitu koji je često govorio o paklu Jasenovca, stradalom narodu i ustaškom genocidu.

IZVOR: TW / @RasoGogic97

Autor: redportal.rs

#Biljana Čekić

#Dara iz Jasenovca

#mitropolit Amfilohije