Arheolozi u Ujedinjenom Kraljevstvu otkrili su rezbariju kamena džinovskog falusa

Arheolozi u Ujedinjenom Kraljevstvu otkrili su rezbariju kamena džinovskog falusa, koji je mogao poslužiti kao amajlija za sreće u vreme kada je klesan pre 2.000 godina.

Mlinski kamen iz rimskog doba - kamen koji se koristio za mlevenje zrna, poput pšenice - slomljen je kada ga je tim za iskopavanje u početku otkrio i druge mlinske kamenje tokom terenskih radova 2017. i 2018. godine, uoči građevinskog projekta na putu A14.

Tek nedavno, kada su arheolozi proučavali slomljeni mlinski kamen, shvatili su da se na njemu nalaze falične slike.

- Kao jedan od samo četiri poznata primera romansko-britanskih mlinskih kamena ukrašenih na ovaj način, vodeni kamen A14 izuzetno je značajno otkriće - rekla je Rut Šafrej, specijalista za obrađeni kamen.

Nudi uvid u značaj mlina za lokalnu zajednicu i zaštitna svojstva koja se mlinskom kamenu i njegovim proizvodima (brašnu) prikazuju prikazom penisa na njegovoj gornjoj površini.

Prikazi muških genitalija dobro su poznati iz rimskog doba. Na primer, u Pompejima i Izraelu arheolozi su pronašli falične amulete iz rimskog doba, a u Turskoj su drugi timovi otkrili falične šale iz rimskog doba (ni manje ni više prikazane u mozaiku) i falične grafite.

Autor: redportal.rs

#Velika Britanija

#penis

#rezbarija

#slika