Jeziv zločin u Niškoj Banji

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ivice M. (44) iz Niške Banje koji se tereti za pokušaj teškog ubistva jer je 29. avgusta čekićem pretukao dvojicu tinejdžera od kojih je jedan od njih, koji je u to vreme bio maloletan, zadobio povrede opasne po život dok je drugi srećom samo lakše povređen.

Incident se desio u noći 29. avgusta 2020. godine oko 22.30 č. u Niškoj Banji u toku rođendandske proslave punoletstva jedne Nišlijke u Ivicinom objektu sa bazenom koji on izdaje za slavlja. On je optužen da je posle svađe sa dvojicom maloletnika koji su bili na rođendanu, umišljajno pokušao da ih liši života.

Naime, do kraće rasprave ispred šanka došlo je sa maloletnim Nikolom A. koji je tada imao 17 godina i Đorđem I. (18) jer je Ivica zahtevao da napuste objekat i rekao im da će da prekine proslavu.

Prema navodima, optužnice Ivica se sumnjiči da je potom sa čekićem u ruci krenuo ka vozilu koje je bilo parkirano ispred objekta, nakon čega su maloletnik i njegov drug krenuli za njim i došli do navedenog vozila. Ivica je optužen da je na tom mestu najpre čekićem udario Nikolu A. nanevši mu povredu glave – otvoreni utisnuti prelom krova lobanje u levom temenu – slepoočnom predelu sa izlivom krvi između tvrde i mekih moždanica i sa krvarenjem ispod mekih moždanica - koja je u vreme nastanka predstavljala tešku telesnu povredu opasnu po život.

Teško povređeni mladić je od udarca pao na zemlju i izgubio svest, a Ivica se sumnjiči da je nakon toga čekićem udario i Đorđa nanevši mu, srećom, samo lakšu povredu - otok tkiva poglavine iznad levog oka sa potresom mozga. Optuženi Ivica se nakon toga udaljio sa lica mesta u nepoznatom pravcu, ali je ubrzo pronađen i uhapšen.

Optužnicom koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Nišu, Ivici M. se na teret stavlja da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju iz člana 114 stav 1 tačka 11 KZ u vezi člana 30 KZ.

Autor: Blic.rs

#Niška Banja

#ROĐENDAN

#pokušaj ubistva