Majka mu za krsnu slavu Đurđevdan umesto kolača kupila harmoniku 😎

SRBAC: Dejan Ristić iz Srpca pravi je dokaz da se sve može kad se hoće. 😎 Ovaj mladić je slep od rođenja, ali to ga nije sprečilo da nauči da svira harmoniku i klavijature. Uz mnogo truda i rada završio je i Filološki fakultet u Banjaluci, gde je stekao zvanje profesora engleskog jezika.

Bez učenja noti, spontano, prsti su krenuli sami da sviraju po harmonici. I tako punih 30 godina. Dejan je prve melodije sam savladao, da bi potom uporedo sa redovnom nastavom pohađao i nižu muzičku školu u Derventi. Dejan priča:

Јoš sa 4 godine, kada čujem neku pesmu, rukama sam pratio ritam, kao da sam znao da ću time da se i bavim.

A umesto kolača za krsnu slavu, kući je stigla prva harmonika. 😎

Dejanova majka kaže da je pred krsnu slavu Đurđevdan išla da kupi namirnice i materijal za kolače, ali je ugledala harmoniku. Znajući koliko želi da dobije taj instrument, kupila ju je, a kolači su, priča kroz osmeh, morali da sačekaju. Harmonika je bila velika i teška za Dejanov uzrast, ali uspeo je da se izbori s njom. 💪🏻

Nakon što je stekao i muzičko obrazovanje, Ristić se ostvario i kao autor. Pisao je tekstove i komponovao. Tokom studentskih dana napisao je muziku za 9 numera, koje se nalaze na albumu pevača Ranka Plavšića. Nekoliko tekstova nastalih proteklih godina čekaju pravi trenutak da ugledaju svetlost dana.

Oprobao se i u latinoameričkim plesovima.

Ovaj svestrani mladić kaže da za njega ne postoje granice, sve prepreke uglavnom brzo preskače. Uveren je da će svojim primerom uticati da se promeni svest onih koji unapred osuđuju osobe sa hendikepom na neuspeh. 😎

IZVOR: YT / RTRS vijesti

Autor: mojagradiska.com / redportal.rs

#Dejan Ristić

#Muzika

#Srbac

#harmonika

#klavijatura