Fotograf u južnoj Africi uslikao neobičan prizor

Američki fotograf Maks Voug (Max Waugh) bio je prilično iznenađen kada je tokom fotografisanja mungosa u južnoj Africi na obližnjem drvetu uočio neobičan prizor - veverice koje su očigledno imale trojku, da ne kažemo vozić sa dva vagona.

Kao i svaki drugi fotograf, ovaj prizor nije mogao da propusti, tako da ga je uslikao, iako kaže da je prizor bio prilično iznenađujuć.

- Svakako sam uzbuđen svaki put kad uhvatim neko neobično ponašanje kad su životinje u pitanju - kaže ovaj 44-godišnji fotograf, upitan kakav mu je bio utisak kada je uspeo da ih slika.

On kaže da su ovakvi prizori dosta retki, kao i da je jedina slična stvar koju je video bila pre više godina kada je više mužjaka-kornjača sa Galapagosa pokušalo da se pari s jednom ženkom.

Kada su u pitanju veverice koje je uslikao, on kaže da se verovatno radilo o redosledu ženka-mužjak-mužjak, ali da ne može da bude u potpunosti siguran.

- Ako se samo radi o pokazivanju dominacije, to mogu biti i tri mužjaka, ali mislim da je pre reč o ženki koja je privukla pažnju dva mužjaka, od kojih je jedan zakasnio, a možda je čak ovim potezom želeo da skloni prvog mužjaka - dodao je on.

Hm, to bi svakako bila neobična situacija i način razmišljanja, zar ne? Bilo kako bilo, veverice su ostale uslikane za generacije koje dolaze. Samo se nadamo da im zbog toga neće padati čudne ideje na pamet. 😂

pročitajte još

VEVERICA FOTOGRAF 🐿

Autor: redportal.rs

#fotografija

#trojka

#uslikane

#veverice