Mala Biljana (13) ustaje pre 6 i hrani stoku: NIJE VAM OVO BEOGRAD

Ceo svet zna za nju, ali ne i za njenu tužnu priču. 💔

Mala Biljana Čekić ima svega 13 godina i postala je zvezda filma o kom su pisali i svetski mediji, ali i srpska heroina, kako su je nazvali na društvenim mrežama nakon emitovanja "Dare iz Jasenovca".

Foto: PROMO, WWW.ALEKSANDARLETIC.COM/ALEKSANDARLETIC&YAHOO.COM

Biljana je maestralno odigrala svoju ulogu, a malo ko zna da ova mala devojčica živi sa samohranim ocem, sestrom Dajanom (15) i bratom stefanom (11) u veoma teškim uslovima u selu Sreflije nedaleko od Kozarske Dubice.

Ustaje svakog jutra pre šest da bi na vreme stigla u školu. Kada joj se zavšre časovi, žuri kući da pomogne ocu oko stoke i ostalih poslova. Odrasta bez ijednog prijatelja jer u selu nema druge dece, osim njenog brata i sestre.

- Najbolji prijatelji su mi brat Stefan i sestra Dajana. Sa ostalim drugarima se viđam samo kada smo u školi. Zove se 'Vuk Karadžić' i u nju idu deca iz svih sela raštrkana oko Kozarske Dubice. Tako da školske drugove viđam samo u školi, nema ovde kod nas proslava, žurki... Navikla sam tako, ne znam drugačije. Za rođendane nekako uspemo da se okupimo i to je sve. Tako vam se ovde živi, nije vam ovo Beograd - rekla je skromna Biljana.

Foto: PROMO, WWW.ALEKSANDARLETIC.COM/ALEKSANDARLETIC&YAHOO.COM

Nijednu ocenu nije dobila na "filmsku slavu", kako kaže i otkriva ako izgleda njen jedan dan:

Budim se oko šest, a u posla sedam krećem na stanicu do koje moram peške nešto oko kilometar i po. Tamo brata i mene čeka autobus kojim se vozimo do škole. To je nekih sedam kilometara dalje. Stižemo uvek na vreme za prvi čas, jer vozač autobusa posle nas mora da ide i po đecu iz drugih sela.

- Čim dođem iz škole, odmah radim domaći zadatak i učim lekcije koje smo tog dana radili. Onda malo sa sestrom pospremim kuću kako bih pomogla ocu, baki i deki. Nahranimo ovce, pa tek onda sestra, brat i ja možemo da se igramo - rekla je Biljana i otkrila da sa bratom i sestrom uglavom igra "Monopol", a kada je lepo vreme obožava da bude napolju i vozi bicikl.

- Uživamo, srećni smo! Ne treba nama mnogo da bismo bili zadovoljni. Najvažnije je da smo zajedno brat sestra i ja - zaključuje mala, a velika glumica.

Autor: Mondo / Alo

#Biljana Čekić

#Dara iz Jasenovca

#srpska heroina