Brzina interneta će biti i do 300 Mbps

Ilon Mask je otkrio da će do kraja ove godine većina Zemlje biti pokrivena satelitskim internetom Starlinka, a sljedeće godine neće ostati nijedan deo na Zemlji bez ovog interneta.

Starlink ima više satelita lansiranih u nisku orbitu koji pružaju svemirski internet. Broj satelita se konstantno povećava kao i pokrivenost Zemlje tim internetom, ali i brzina.

Vlasnik Starlinka je naveo da će satelitski internet biti pre svega za korisnike koji žive u ruralnim područjima na kojima nije dostupna infrastruktura za brzi fiksni ili mobilni internet.

U SAD-u neki već imaju priliku da koriste ovaj internet, i zadovoljni su jer je brzina interneta između 50 i 150 Mbps, što je i više nego dovoljno za prosečne korisnike. Kako se bude pobošljavalo, latencija će znositi oko 20 ms, dok će se brzine udvostručiti i korisnici će povremenom moći surfovati i brzinama do čak 300 Mbps.

Sve što će vam biti potrebno je poseban terminal i ruter, i plaćanje mesečne pretplate, koja sada iznosi 99 dolara. Evo šta kaže jedan tviteraš o usluzi Starlinka kao i obećanje Ilona Maska:

IZVOR: TW / @SpaceXFan97

Autor: redportal.rs

#Ilon Mask

#Starlink

#brzina interneta

#svemir

#zemlja