Omaž preminulom kantautoru na RED TV-u

Najnekonvencionalniji jutarnji program Kasni Zornjak, koji se svakog radnog dana emituje na RED TV-u u terminu od 10 do 12 časova, bio je posvećen Đorđu Balaševiću i svemu onome što je u svojoj karijeri postigao. Dragan Marinković Maca zajedno sa gledaocima RED TV-a prisetio se nezaboravnih momenata u životu preminulog kantautora.

Foto: Printscreen RED TV

Đorđe Balašević napustio nas je 19. februara u svojoj 67. godini, a sahranjen je u nedelju u krugu porodice u Novom Sadu. O čemu više možete čitati u tekstovima ispod:

Tokom emisije imali smo priliku da čujemo neke od najlepših pesama Đorđa Balaševića, kao i onu kojom je najčešće završavao svoje koncerte, ali i sa kojom su ga poznati ispraćali proteklih dana - Odlazi cirkus:

IZVOR: YT / Đorđe Balašević

Pored pesama, koje je pisao i izvodio, Balašević je poznat i po tome što je napisao nekoliko knjiga, scenaria za filmove, a imao je i nekoliko uloga. Tumačio glavnu ulogu u TV seriji Specijalna redakcija, a glumio je i u TV serijama Vojnici, Pop Ćira i pop Spira i Panonski mornar.

Foto: Printscreen RED TV

Kada je reč o knjigama, Maca nam je tokom emisije pročitao jedan citat iz Balaševićeve knjige Kao rani mraz, koji glasi:

Zaljubiš se jer je to tebi potrebno, a voliš jer je to potrebno nekom drugom.

Balašević je zbog svoje antologijske pesme Priča o Vasi Ladačkom bio u sukobu sa glumcem Ljubišom Samardžićem. Naime, Balašević i Samardžić trebalo je da zajedno urade scenario za nastavak filma Jesen stiže Dunjo moja, međutim, razišli su se zbog kreativnih nesuglasica. Balašević se povukao iz saradnje, a Ljubiša Samardžić je sam uradio scenario i umesto Vase Ladačkog stavio Savu.

IZVOR: YT / Đorđe Balašević

Jednom prilikom u Zornjaku Dragan Marinković Maca govorio je priču o liku Boži, zvanom Pub, koga je Balašević takođe opevao u jednoj od svojih pesama. Više o ovoj priči možete saznati iz teksta ispod:

Autor: redportal.rs

#Kasni Zornjak

#maca

#Đorđe Balasević