Sankcionisana i 2 mlada vozača

BANJALUKA: Banjalučka policija je u noći sa petka na subotu, odnosno sa 19. na 20. februar, realizovala regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i tom prilikom je izdato 109 prekršajnih naloga, a zbog alkoholisanosti sankcionisana su 83 vozača. Ovo su juče rekli u Policijskoj upravi Banjaluka i dodali da su policijski službenici kontrolisali 1.108 učesnika u saobraćaju, kao i da je izvršeno alko-testiranje 1.086 vozača, preneo je portal Banjaluka.com.

11 VOZAČA SPAVALO U STANICI

U Policijskoj upravi Banjaluka su pojasnili:

Od ukupnog broja sankcionisanih vozača zbog nedozvoljene količine alkohola 39 vozača je sankcionisano zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 30 zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 11 vozača su zadržana lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg.

Dodali su da su zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana 2 mlada vozača, odnosno vozači mlađi od 21 godine ili sa manje od 3 godine vozačkog iskustva. U PU Banjaluka su zaključili:

Po akcentu akcije izdat je 81 prekršajni nalog i 28 prekršajnih naloga po drugim osnovama. Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju.

Autor: Marija Grbić / redportal.rs

#BANJALUKA

#alkohol

#alkohol u krvi

#kazne

#kažnjavanje