Meštani protestuju zbog puštanja.

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio K.N. (60) i S.V. (46) iz Lopara na 20 godina zatvora zbog obljube maloletne devojčice.

K.N. je osuđen na 10.5 godina, a S.V. na 9.5 godina. Oni su proglašeni su krivim za obljubu devojčice, koja je u trenutku obljube imala samo 13 godina i sedam meseci. Oni su upoznavali dete sa pornografskim sadržajem koji su joj prikazivali na mobilnim telefonima.

Ova zlodela su počinjena u oktobru 2018. na dve različite lokacije.

Suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost. U prvostepenoj presudi se navodilo da su optuženi radi zadovoljenja polnih nagona iskoristili stanje nedovoljne duševne razvijenosti žrtve, odgojnu zapuštenost i teške socijalne i materijalne prilike porodice u kojoj živi, te veliku nesrazmeru u životnoj dobi. K.N. je od žrtve stariji čak 44 godine.

Kao žrtva seksualnog nasilja, devojčica je izdvojena iz sredine u kojoj je živela radi zaštite, ali i odrastanja i smeštena u sigurnu kuću.

Uz izrečenu kaznu njima je uračunato vreme provedeno u pritvoru od 23. jula 2019. do 1. aprila 2020. . Odlukom Vrhovnog suda RS tada su obojica puštena na slobodu, ali je 15. aprila ta odluka poništena i vraćeni su iza rešetaka. Njihovo puštanje na slobodu izazvalo je oštru reakciju šire društvene zajednice, a posebno meštana Lopara. Regovala su i brojna Udruženja za zaštitu žena i dece od nasilja, kao i pojedinci na društvenim mrežama što se, između ostalog našlo i među dokazima Tužilaštva.

pročitajte još

Ubio se ubica iz Vranja

Autor: nezavisne.com

#Bosna i Hercegovina

#devojčica

#obljuba