Jedna od najvećih elektro, dance i pop grupa se raspada 😭

Francuski duo Daft Punk objavio je da se nakon 28 godina razilaze.

Tvorci nekih od najvećih dance i pop hitova svih vremena razlaz su najavili videom pod nazivom Epilogue. Video je objavljen na njihovom Jutjub kanalu.

IZVOR: YT / Daft Punk

Vest o njihovom raspadu potvrdila je i njihova menadžerka i publicista Ketrin Fejzer za portal Pitchfork, ali nije otkrila razlog.

Daft Punk je osnovan 1993. godine i činio ga je duo Tomas Bangalter i Gaj Emanuel de Homem Kristo. Zajedno su bili jedni od pionira house pokreta u Francuskoj tzv. french touch.

Prvi album Homework je objavljen daleke 1997. godine i postigao je veliki uspeh, posebno hitovi kao Around the World i Da Funk.

IZVOR: YT / seunhel

VIDEO: Around the World

Godine 2001, nakon objave albuma Discovery, prvi put su se pojavili u prepoznatljivim kostimima robota, koji su postali njihov zaštitni znak. Nakon toga hitovi su se samo ređali. Pesme One more time i Harder Better Faster Stronger su ih katapultirale na svetsku scenu i donele im svetsku prepoznatljivost i popularnost.

IZVOR: YT / Warner Music France

VIDEO: Harder Better Faster Stronger

Get Lucky, singl sa albuma Random Access Memory, 2013. godine je prodat u skoro 10 miliona primeraka. Te iste godine je bend osvojio i 5 Gremi nagrada, kao i nagradu za najbolji bend.

Autor: www.index.hr / redportal.rs

#Around the World

#Da funk

#Daft punk

#Dance

#Electro

#Elektro

#Francuska

#Pop

#house

#raspad