Carinici na Horgošu zaplenili markiranu garderobu

Carinici su u nedelju na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, zaplenili firmiranu robu, čija je vrednost procenjena na oko 20.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju, zelenim kontrolnim prolazom namenjenim putnicima koji nemaju robu za carinjenje, pristigao porše danskih registarskih oznaka. NJime su iz Beča ka Beogradu putovali 27-godišnji danski državljanin srpskog porekla i 33-godišnja državljanka Srbije.

- Na pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli i vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, prilikom detaljne kontrole za koju je automobil ipak izdvojen, najpre su u prtljažniku pronađena dva velika kofera, a potom i na zadnjem sedištu dve kutije krcate novim firmiranim stvarima robnih marki Luj Viton, Dior i Šanel – kažu u Upravi carina.

Vrednost torbi, novčanika, patika, cipela, kupaćih kostima, kaiševa, sunčanih i naočara sa dioptrijom procenjena je na oko 20.000 evra, na osnovu originalnih faktura pronađenih u torbi putnice koja se prijavila kao vlasnik neprijavljene robe.

Ova po malo i komična situacija podseća na čuvenu seriju Bolji život i Gigu Moravca na carini. 😅

IZVOR: YT / MadeByABVH

Autor: novosti.rs / redportal.rs

#Horgoš

#Zaplena

#carina

#luj viton