Neke legende su u stručnom štabu

Srbija je dobila novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Dragana Stojkovića Piksija. O njemu ne treba previše trošiti reči. Svi znaju da je Piksi legenda i ne sumnjaju u njegove fudbalske kvalitete, i upravo zato cela fudbalska javnost mnogo očekuje. Očekivanja su plasman na Svetsko prvenstvo i igra na nivou naših reprezentativaca. U postizanju zacrtanih ciljeva Piksiju će pomagati stručni štab koji je sam sastavio.

Prvi Piksijevi pomoćnici biće Bratislav Živković i Marko Perović, s kojima je već sarađivao. Živković je radio sa Stojkovićem na njegovom poslednjem angažmanu u Kini, kao trener u Guangdžo R&F, a vredi napomenuti da je prethodno u karijeri vodio Voždovac, Radnik, omladince Crvene zvezde, s kojima je učestvovao u UEFA Ligi mladih, dok je poslednji posao imao u Inđiji. Što se Perovića tiče, u pitanju je nekadašnje krilo Crvene zvezde, formirano na stadionu Rajko Mitić baš u vreme dok je Stojković bio predsednik kluba, kasnije igrao za Bazel, Nju Ingland, OFK Beograd, Radnički iz Kragujevca, da bi posle epizoda na Tajlandu, Maleziji, Iranu i Brazilu karijeru završio baš u Guangdžou R&F u vreme šefovanja novog selektora. Trener golmana će biti Aleksandar Kocić.

Rešio je Piksi da napravi zaokret i kad je reč o fizičkoj spremi igrača. Dosad je na tom planu slobodu imao Andreja Milutinović, zvanično kao koordinator za fizičku pripremu i rehabilitaciju igrača A reprezentacije, na koga je čak i prethodni stručni štab imao zamerke, a odsad će brigu o kondiciji brinuti Katšuhitoo Kinoši, Japanac s dugogodišnjim stažom u Stojkovićevom stručnom štabu.

Autor: mozzartsport.com / redportal.rs

#Srbija

#piksi

#reprezentacija

#strucni stab