Odluka doneta posle prošlogodišnjeg viralnog video-snimka

Lizanje sladoleda u prodavnici koje bi neko drugi mogli da kupe se od pre nekoliko dana smatra za zločin u Arizoni, budući da je guverner Dag Dusi (Doug Ducey) potpisao zakon po kojem se ova radnja uvrštava u neovlašćeno ponašanje.

Novi zakon predviđa kaznu zatvora nakon masovnog negodovanja javnosti do kojeg je došlo nakon što je prošle godine mladić u Teksasu snimio video u kojem se vidi da otvara frižider u jednoj prodavnici i liže sladolede da bi ih potom vratio na mesto.

IZVOR: YT / media spot light

Prema pisanju Feniks nju tajmsa, zakon predviđa da se namerno unošenje, dodavanje ili mešanje bilo kakve telesne tečnosti ili stranog objekta u vodu, hranu ili piće a koji nije namenjen za ljudsku konzumaciju od četvrtka (18. februara) smatra za krivično delo.

Predviđene kazne se kreću od novčane kazne od 750 dolara do četvoromesečne kazne zatvora.

Kada je u pitanju Dandrijen Anderson, mladić sa viralnog snimka, on je prošle godine osuđen na 30 dana zatvora, kaznu od 1.000 dolara, s tim što je proizvođaču sladoleda morao da plati 1.565 dolara na ime štete koju je naneo, kao i 100 sati društveno-korisnog rada (nije bio naročito pametan, reklo bi se?).🤔 Doduše, on je samo pratio trend izazova na mreži koji su tad bili popularni, ali se očigledno i malo zaneo.

Iako je Anderson osuđen, ispostavilo se da zakoni koji važe u Arizoni kada je u pitanju nepoželjno ponašanje, nisu dovoljno precizni kada su ovakvi slučajevi u pitanju, tako da se je pokrenuta inicijativa za uvođenje mera koje bi sprečile ovakve stvari u budućnosti.

Zaista, nisu svi trendovi i izazovi s mreže baš za svačiji stomak, zar ne? 🤢

Autor: redportal.rs

#lizanje

#sladoled

#zločin