Srpski teniser je još jednom pokazao koliko je veliki!

Najbolji reket sveta Novak Đoković u nedelju je osvojio svoj 9. trofej na Australijan openu u Melburnu, a ukupno 18. Grend slem titulu u karijeri!

On je u finalu rutinski savladao Rusa Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima i tako povećao prednost na svetskoj rang listi u odnosu na druge protivnike.

Direktor turnira u Melburnu Krejg Tili otkrio je da se Đoković složio da pobednici dobiju manju nagradu nego inače kako bi više novca zaradili mladi igrači i oni koji ispadnu u ranijim fazama.

S obzirom koliko je koronavirus uticao na svet, pa tako i tenisere, Đoković je odlučio da se složi sa ovom odlukom i još jednom je pokazao svoju veličinu kao čoveka, plemenitost i solidarnost sa slabije rangiranim teniserima.

Đoković je za osvajanje Australijan opena zaradio 2,13 miliona dolara, što uopšte nije malo, ali je za milion manje nego prethodnih godina, kada je dobio 3,12 miliona dolara.

Foto: novakdjokovic.com

Novak je u prethodnoj godini obezbedio u svom teniskom kompleksu u Beogradu najbolje uslove za sve tenisere koji nisu u adekvatnoj finansijskoj situaciji da treniraju i pripremaju se za predstojeće turnire.

On se, takođe, tokom trajanja karantina u Australiji založio i za tenisere koji su bili u strogom karantinu u trajanju od 14 dana da im se obezbede kuće i teniski tereni kako bi mogli da održavaju formu i pripremaju se za mečeve.

Nažalost, zahtev je odbijen, čak je Novakova dobra volja i zalaganje pogrešno shvaćena od strane pojedinih, ali je sigurno da Novaku teniseri koji su bili u karantinu ovaj gest neće zaboraviti.

Autor: redportal.rs

#Nagrada

#australijan open

#novak djokovic

#teniseri