Zadržana u pritvoru zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Predsednica Prekšjanog suda u Kraljevu uhapšena je 17. februara 2021. zbog primanja mita. Ona je koristeći položaj od okrivljenih uzimala novac i oslobađala ih ili ublažavala kazne.

M.B. je osumnjičena da je od avgusta 2020. do februara 2021. u postupcima koji se vode pred Prekršajnim sudom u Kraljevu, prolongirala do zastarelosti prekršajne postupke protiv okrivljenog, sina osumnjičenog B.T. kao i postupke protiv B.K.

Sudija Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana M.B., predsednici Prekršajnog suda u Kraljevu, koja je osumnjičena za primanje mita. Iz Višeg suda su rekli da je zadržavaju zbog:

Zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će usled boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke. Kao i zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom roku ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje joj se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina a način izvršenja i težina posledice dela doveli su do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Sa njom je takođe uhapšen i V.L. koji je osumnjičen za primanje mita u pomaganju.

Autor: kraljevo.online

#Kraljevo

#mito

#sudija