Neka davno prohujala vremena 😔

Tih nekih davnih vremena, kada je vladalo neko drugo doba, jedan regrut vojske JNA i mlada reprezentativka u sportskoj gimnastici slučajno su se upoznali jednog najobičnijeg dana.

Oboje su bili gosti novosadske televizije. Ona kao sportista, a on kao mladi pevač. Nakon toga sudbina ih više nikada neće razdvojiti, sve do 19. februara 2021. godine.

Đorđe je svaku pesmu posvetio njoj. Kako je on sam govorio, "sve najlepše pesme izričito". Jedan ceo album Dnevnik starog momka je njoj napisan. Išao je čak toliko daleko da je stavljao i male tajne samo za nju unutar svake pesme. Jedna koju smo saznali je da kada se pročitaju prva slova naziva pesama na tom albumu, dobija se rečenica: "Olja je najbolja!" 😥

U vreme dok je Olivera Balašević studirala i živela u domu, Đole je pod njenim prozorom često pevao, a veliku ljubav nisu krili. Na studentskoj sobi u kojoj je mlada Zrenjaninka Olivera tada živela i danas se na ulaznim vratima nalazi pločica "Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka... Olja i Đole Balašević, 1. juni 1979." Jer baš tu počela je najlepša ljubavna priča.

Pričao je, još tada kao mladi regrut, kako je znao da upoznao ženu svog života, uz koju će ostati 40 godina. Uz koju će ostati do kraja. 💔

Za sećanje jednoj od najlepših ljubavi i u spomen jednom od naših najvećih pesnika, jedna stara slika, što bi se reklo, iz naftalina:

IZVOR: TW / @Gezdaiva

Autor: redportal.rs

#NOVI SAD

#Olivera Balašević

#Srbija

#beograd

#jugoslavija

#đorđe balašević