Novi film Petra Ristovskog rađen po istinitim događajima

Novi film Petra Ristovskog Bilo jednom u Srbiji rađen je po istinitim događajima, a radnja je smeštena u Leskovac.

Kroz film razvija se priča o slici i napretku tekstilne industije u Leskovcu nakon Prvog svetskog rata, kao i jedna posebna ljubavna priča.

IZVOR: YT / juKmedia

Film Bilo jednom u Srbiji je priča o mladiću koji se nakon rata vraća u svoj rodni grad Leskovac i pokreće tekstilnu industriju po kojoj je Leskovac bio poznat. Takođe, pratićemo i otvaranje bioskopa u Leskovcu.

Glavne uloge u novom ostvarenju Petra Ristovskog tumače Sloboda Mićalović, Viktor Savić, Zoran Cvijanović, Radovan Vujović i Teodora Ristovski.

View this post on Instagram

Radnja filma smeštena je dve godine nakon Prvog svetskog rata. Dine i Cone, opijeni pobedom i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka” koji su osetili u „velikom svetu”, vraćaju se u oronuli Leskovac. Dine u svoj nekadašnji bioskop, a Cone na sopstvenu sahranu. Najviše im se raduje Ružica, udovica njihovog druga Koste. Predodređeni za gubitnike, izrastaju u heroje! Cone, znanjem koje je stekao u Mančesteru, pokreće uspešnu tekstilnu fabriku, zavrti točak napretka i ponovo osvaja svoju verenicu Zorku. Dine prikazuje filmove u svom bioskopu i zauvek menja ukus mladih. Usput će „usnimiti istoriju” da buduće generacije znaju kako je to Leskovac postao Najveći Mali Grad. Zorka i Ružica, lepotom i odlučnošću boje „čaršiju“. Inspirisana stvarnim događajima, ovo je romantična, duhovita i nostalgična priča u kojoj Cone postaje nada i nosilac promene u Leskovcu, jer shvata da je neko mesto veliko, onoliko koliko su veliki ljudi koji žive u njemu. 🎞 . #bilojednomusrbiji #bilojednomusrbijifilm #film #domacifilm #petarristovski #zlatnodoba #novifilm #uskoroubioskopima #viktorsavic #slobodamicalovic #andrijakuzmanovic

A post shared by Bilo jednom u Srbiji (@bilojednomusrbijifilm) on

IZVOR: IG / @bilojednomusrbijifilm

Prva klapa pala je još pre 6 nedelja, a za kada se zakazana premijera još uvek nije poznato.

Glumica Sloboda Mićalović na svom Instagram profilu redovno deli fotografije sa snimanja.

View this post on Instagram

@bilojednomusrbijifilm

A post shared by Sloboda Micalovic (@sloboda_micalovic_boba) on

IZVOR: IG / @sloboda_micalovic_boba

Autor: redportal.rs

#bilo jednom u srbiji

#film