BBC najavljuje novu poslovnu politiku koju bi brojne britanske kompanije mogle da primene

U budućnosti bi moglo da bude legalno da kompanije insistiraju na tome i traže kao neophodan uslov to da kandidati za posao moraju da budu vakcinisani.

Međutim, iz britanske vlade navode da nije realno za očekivati to da šefovi od zaposlenih koji već imaju potpisane ugovore traže da budu vakcinisani. Smatraju da bi se time pravila velika ucena i diskriminacija, jer bi se svelo na to da neko ne može da zadrži posao ako ne želi da se vakciniše.

Neke firme su već istakle to da neće zapošljavati one ljude koji nisu vakcinisani, a iz Dauning strita kažu da bi ona lica koja budu predmet ucena za zadržavanje radnih mesta morala da idu pred sud kako bi zadržali svoje mesto.

Jedna londonska kompanija je ukinula zapošljavanje onih koji nisu vakcinisani zbog "nemedicinskih razloga". Osnivač te kompanije Čarli Mulins navodi da su mu pravnici kroz konsultacije napomenuli da je takav potez u skladu sa svim pravnim normama.

Brojni pravnici i advokati iz Velike Britanije navode da ne postoji zakonski okvir koji bi trenutno mogao da zaustavi kompanije da ubace u svoje konkurse "no jab, no job" klauzule.

Autor: redportal.rs

#Engleska

#London

#Vakcina

#Velika Britanija

#najviše vakcinisanih

#vakcinacija