Lekar dobio visoko priznanje od predsednika republike 😎

Povodom obeležavanja Dana državnosti, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je priznanja zaslužnima iz svih oblasti koji su se svojim zalaganjem, radom i trudom istakli u proteklom periodu.

Priznanja su dodeljena i zdravstvenim radnicima, a među njima je načelnik Internog odeljenja Opšte bolnice Pirot i koordinator kovid bolnice doktor Zoran Jovanović koji je dobio zlatnu medalju za zasluge.

- Zahvalnost za nagradu, dugujem svim kolegama, lekarima, medicinskim sestrama, pomoćnom osoblju, ali, pre svega, svojoj porodici - rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Direktor Opšte bolnice Pirot Goran Petrović je rekao da je doktor Zoran Jovanović prvi među jednakima.

- Vrhunski lekar, internista, koji je i sam preležao koronu, pomogao je svakodnevno pacijentima u borbi protiv korona virusa u pirtoskoj bolnici - kazao je Petrović.

Podsetimo, Opšta bolnica Pirot je krajem novembra postala deo sistema kovid bolnica, a direktor bolnice Petrović naglašava da je velika čast što je doktor Jovanović dobio medalju za svoje zasluge kao deo kolektiva pirotske bolnice.

- Ova regionalna zdravstvena ustanova, nagrađivana je nekoliko puta od početka epidemije korona virusa - podsetio je doktor Petrović.

Doktori Jovanović i Petrović su i ovim putem apelovali na poštovanje mera prevencije, pa su još jednom pozvali građane da se vakcinišu.

Autor: jugmedia.rs / redportal.rs

#Zoran Jovanović

#doktor

#goran petrović

#zlatna medalja