Susret sa leptirom, Đokovićev šmekerski potez i Srbin sa tribina koji je ukrao šou

Novak Đoković je nezaustavljiv!

U meču polufinala protiv Rusa Aslana Karaceva 1. reket sveta je po 9. put ušao u finale Australijan opena na kome juri rekordnu 9. titulu u karijeri sa ovog Grend slem turnira.

Srpski teniser je rutinski savladao svog protivnika sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:2) i samo još jedna pobeda ga deli od 18. Grend slem titule!

Više o meču pročitajte u tekstu ispod:

Prvo polufinale između srpskog i ruskog tenisera obeležilo je više zanimljivih momenata.

Pre početka meča jedan dečak je izveden da pomogne sudiji oko bacanja novčića na mreži.

Kada ga je sudija pitao koga bira, Đokovića ili Karaceva, dečak je već okrenuo leđa Karacevu i jasno stavio do znanja koga bira. To je izazvalo osmeh na Novakovom licu, a i Karacev je bio spreman za šalu pa je dobacio dečaku da nije fer i da je unapred odlučio koga bira.

Kada je određeno ko prvi servira, Karacev je otišao na svoju stranu mreže, a Đoković se simpatično pozdravio sa dečakom. Pogledajte taj trenutak koji je raznežio Tviteraše:

IZVOR: TW / @tennis_gift

Na samom početku meča, prilikom Đokovićevog servisa iznenada mu se oko glave pojavio nepozvani gost. U pitanju je leptir koji je Novaku izmamio osmeh na licu.

Pogledajte ovaj susret zbog kog Đoković nije izgubio fokus i ubrzo je osvojio poen:

IZVOR: TW / @TennisPuneet

Pogledajte i snimak:

IZVOR: TW / @tennis_gift

Nakon 5 dana odsustva, publika se konačno vratila na tribine, ali u nešto manjem kapacitetu. Imao je Nole podršku srpskih navijača i kako su maske na meču bile obavezne, jedan Srbin je otišao korak dalje.

U jednom trenutku tokom meča u kadar je dospeo Srbin koji je bio opremljen sa šajkačom, gas-maskom i srpskom zastavom. 😅 Nesumnjivo je da je izazvao veliku pažnju!

IZVOR: TW / @WillieCicci

Đoković je plasman u finale proslavio već sada dobro poznatim šampionskim krikom - Idemooooo!

IZVOR: TW / @tennis_phil

Taj momenat je zvaničan Tviter profil turnira podelio sa pratiocima:

IZVOR: TW / @AustralianOpen

Nakon završetka meča kada je ruski teniser Karacev napuštao teren posle poraza publika, ali i Đoković ispratili su ga velikim aplauzom. Šmekerski, nema šta.

IZVOR: TW / @CristinaNcl

Pogledajte taj trenutak:

IZVOR: TW / @AustralianOpen

Đoković će svog protivnika u finalu saznati u subotu nakon odigranog polufinala između Medvedeva i Cicipasa.

Novak je prokomentarisao potencijalnog protivnika u finalu i dodao da će meč gledati uz kokice:

- Biće težak ko god da dođe u finale, obojica igraju sjajan tenis. Dan kasnije pred finale ću izaći malo da treniram, u zavisnosti u odnosu protiv koa budem igrao, pripremaću taktiku spram toga. Imao sam dovoljno treninga, dovoljno mečeva i spreman sam - jasnu poruku poslao je osmostruki šampion Australijan opena!

Drugi najbolji teniser sveta Rafael Nadal doživeo je najteži poraz u karijeri izgubivši u polufinalu Australijan opena. Više o tome pročitajte u tekstu ispod:

Autor: redportal.rs

#Finale

#Pobeda

#australijan open

#novak djokovic