Dvojica muškaraca izveli carski rez na francuskom buldogu, dok je ćerka jednog od njih to snimala i objavila na mreži TikTok

Prošle nedelje u Floridi, uhapšena su dva muškarca nakon što su izbacili TikTok video-snimak na kom, navodno, izvode carski rez na francuskom buldogu.

Prema šerifu lokalne policije, Leri Kolon je platio nelicenciranog čoveka da odradi operaciju na njegovom psu Lajli, dok je sve to snimala njegova ćerka. Policija je identfikovala čoveka koji je izveo carski rez Frenkija Huertesa Riveru koji nije licenciran veterinar.

Istražitelj za okrutnost prema životinjama posetio je Kolonov dom u Klermontu (SAD), nedelju dana nakon što je primio pozive u vezi sa uznemirujućem video-snimkom sa TikToka koji je objavila njegova ćerka. Na snimku koji je policija dostavila na NBC, vidi se beli pas koga su stavili na sto, a onda su joj izvlačili štence dok je kuče zavijalo od očiglednog bola.

Kolon je istražiteljima rekao da je Rivera tvrdio da je veterinar i da mu je platio 650 $ za proceduru. Kolon je kasnije odveo kuče veterinaru (onom pravom, u bolnici), međutim, veterinari tamo su potvrdili da je kuče već uginulo kada su stigli.

Veterinar pretpostavja da je Lajla uginula od septičkog šoka, zbog kontaminacije nastale nelecenciranom procedurom. Pas je u stomaku i dalje imao dva šteneta koja su takođe uginula.

- Procedura je urađena u kući prijatelja mog prijatelja, koji je nelicenciran. Pokušavao sam da sačuvam novac, i jasno mi je da to nije trebalo da bude urađeno tako - navodno je Kolon rekao bolničkom osoblju.

Kolon je optužen za okrutnost prema životinjama i pušten je prošlog petka, a Rivera se suočava sa istom optužbom, plus za primenu veterinarske medicine bez licence. Nijedan od njih dvojice nije dao nikakvu izjavu povodom ovoga.

Autor: yahoo.com /redportal.rs

#TikTok

#operacija

#pas

#veterinar