Zbog korupcije pao Enver Bijedić

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsednik stranke Socijaldemokrati BiH Enver Bijedić uhapšen je jutros u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), potvrđeno je medijima u FBiH.

Naime, pripadnici SIPA od jutros provode opsežnu akciju po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, a u njoj je dosad uhapšen Enver Bijedić.

Radi se o predmetu u kojem je prethodila višemesečna istraga ovog Tužilaštva a odnosi se na nezakonitosti prilikom nameštanja višemilionskog tendera za firmu iz Gračanice za izvođenje istražno-eksploatacionih bušotina na prostoru ležišta kamene soli Tetima u sklopu Rudnika soli Tuzla, prilikom čega su više šuta poništeni tenderi kako bi se pogodovalo ovoj firmi, što je okončano zaključivanjem ugovora sa ovom firmom koja nema ni ljudske ni materijalne resurse za izvođenje ovih radova.

Šest osoba je osumnjičeno da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih dela u sticaju s krivičnim delom primanje nagrade ili drugih oblika koristi radi trgovine uticajem, a u slučaju odgovornih lica iz Rudnika soli Tuzla i krivično delo zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Autor: redportal.rs

#Bosna i Hercegovina

#Enver Bijedić

#Poslanik

#Socijaldemokrati BiH

#korupcija