Đoković se bori za 9. finale u karijeri na Grend slem turniru

U toku je polufinale Australijan opena u kome Novak Đoković igra protiv Rusa Aslana Karaceva.

Đoković je rutinski osvojio 1. set rezultatom 6:3 u gemovima, a 2. set sa 6:4.

Nakon 1. seta u kome je Đokoviću Rus sve vreme disao za vratom i konstantno izjednačavao u gemovima, u 2. setu Rus je poveo sa 0:1, međutim njegovo vođstvo nije dugo trajalo nakon što je Đoković povezao sva 3 gema i poveo sa 4:1.

Taman kad se mislilo da će Đoković 2. set završiti još brže, probudio se Rus i sa 2 vezana osvojena gema smanjio zaostatak na 5:4.

Đoković je imao set loptu i tada se odigrao najduži poen sa čak 32 razmene.

Dve set lopte propustio je Novak, a onda je Karacev dobio priliku da servira za 5:5 i obe je propustio.

Brzo je Nole dao gas i osvojio 2. set!

Nole je do sada upisao 12 asova za 80 minuta igre.

Srpski teniser se potpuno oporavio od povrede i igra sjajno, ali i njegov protivnik kvalifikant sigurno igra najbolji tenis života, pošto se po njegovoj igri ne bi reklo da mu je ovo 1. Grend slem polufinale u životu, dok ovo je Đokoviću 39. polufinale na prestižnim turnirima.

Kada je u pitanju Australijan open Đoković igra 9. polufinale koje do sada nijednom nije izgubio na ovom turniru. On je u svih prethodnih 8 polufinala prošao dalje i osvojio trofej!

Neverovatan podatak je da je Karacev do sada odigrao 18 setova na Grend slemovima u celoj karijeri, dok se Đoković bori za svoju 18. Grend slem titulu u karijeri.

Đoković je 8 puta osvojio Australijan open, a Karacev ima ukupno 8 ATP pobeda!

Ovaj Rus je postao 2. kvalifikant u istoriji koji je dogurao do polufinala Australijan opena, a 5. kada se računaju i ostali Grend slem turniri.

Plasmanom u polufinale, on je postao 2. najniže plasirani teniser sa ATP liste koji je došao do Grend slem polufinala, još otkako je to Novakov trener, Goran Ivanišević, uradio na Vimbldonu 2001. kada je bio 125. teniser sveta.

Podršku teniserima pruža publika sa tribina kojih ima više od 7.000.

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#aslan karacev

#australianopen

#novak djokovic

#polufinale