Može da radi u bespilotnom režimu ili uz minimalnu kontrolu 🚄

Moskovski institut za toplotnu tehnologiju, ruski inženjerski i naučno-istraživački institut koji je deo svemirske korporacije Roskosmos, dizajnirao je voz sa magnetnom levitacijom, koji se još zove maglev. On može da radi u bespilotnom režimu ili uz minimalnu kontrolu.

- Cilj projekta je stvaranje punog demonstracionog modela voza za proveru i potvrdu glavnih tehničkih karakteristika novih tehnoloških rešenja povezanih sa primenom tehnologije maglev (magnetna levitacija) - rekao je glavni projektant Jurij Solomonov za TASS.

Projekat predstavlja opsežnu modernizaciju transportnog sistema monorail, stvoren početkom 2000-ih. Voz se kreće duž jedne čelične grede.

- Okvirni vremenski okvir za početak tekućih testova je 3. kvartal ove godine - dodao je Solomonov.

Nakon suđenja, biće doneta odluka da li započeti rad u punoj veličini na pokretanju serijske proizvodnje novog transportnog sistema. Maglev je sistem prevoza vozova zasnovan na 2 kompleta magneta: jedan postavljen za odbijanje i pomeranje voza sa pruge, a drugi za potiskivanje povišenog voza napred. Moskovski institut za toplotnu tehnologiju je programer ruskih interkontinentalnih balističkih projektila, uključujući Topol, Topol-M, Iars i Bulav.

pročitajte još

Epic Games tužio Apple

Autor: redportal.rs

#Maglev

#Roskosmos

#lebdeći voz

#rusija