Umesto bensedina, samo teška distorzija i dupla papučica 😎

Odavno su prošli dani kada se hevi metal smatrao kao stvoren za najbesnije i najživčanije pripadnike društva. Sada imamo glavni dokaz da su svi metalci zapravo zen monasi obučeni u crno. 🤭

Studija koju je sprovela klinika Vera analizirala je 1.540 dobrovoljaca, godišta između 18 i 65 godina. Eksperiment se sastojao u kompletiranju neverbalnih kognitivnih testova i u isto vreme slušanja najrazličitijih plejlista. Tokom rada meren im je rad srca i pritisak u krvi.

Rezultati su otkrili da je na 1. mestu pesma It's A Sin, koja je spustila krvni pritisak i smirila čak 96% ispitanika. Ali odmah nakon te (samo jedne pesme) jeste jedan ceo žanr muzike - METAL. 🤘🏻🤘🏻🤘🏻🎸🎸🎸 I to onaj teški!

Hevi metal se pokazao kao najuspešniji u redukciji stresa, sa 89% ljudi kojima je zabeležen pad pritiska i normalizacija u radu srca.

Rezultati mogu biti iznenađujući na prvi pogled, ali medicinski imaju smisla. Tzv. besna muzika može da pomogne slušaocima da lakše procesuiraju svoja osećanja i da, kao rezultat toga, budu zdraviji. Kako psihički - tako i fizički.

Tako da koji god da vam je mjetal pri srcu, ako se osećate loše, pustite nešto udarnički i odvrnite do daske! I ako vam neko prigovori, recite da ste na terapiji! 😁😁🤘🏻

Autor: Sam Roche / redportal.rs

#Heavy Metal

#Hevi matal

#Meddicina

#Nauka