Najbolji teniser sveta je na putu da uđe u polufinale i upiše 301. pobedu na Grend slemu

Najbolji teniser sveta i osvajač rekordnih 8. Grend slem titula sa Australijan opena Novak Đoković trenutno igra za polufinale ovog prestižnog turnira!

Njegov protivnik je Nemac Aleksander Zverev sa kojim se srpski teniser nedavno sastajao u ATP kupu. Đoković ga je tada pobedio u 3 seta.

Zverev je uspeo da pobedi srpskog tenisera 2 puta i to u prva dva susreta ovih tenisera, poslednji put u Rimu 2017. godine. Srbin je zatim nanizao 7 pobeda protiv Nemca, računajući i Adria tur prošlog leta.

Nole je u borbi za četvrtfinale protiv Miloša Raonića upisao 300. Grend slem pobedu od početka karijere. 💪💪💪

IZVOR: TW / @DjokerNole

Novak protiv Zvereva trenutno gubi nakon odigranog prvog seta.

Nemački teniser osvojio prvi set sa 7:6 u gemovima i stekao prednost od 0:1.

Novak je loše počeo meč tako što je dozvolio protivniku da uzme 2 gema na početku. Brzo je srpski teniser smanjio prednost na 1:2, ali tokom prvog seta nije uspeo da povede, već je sve vreme zaostajao za protivnikom.

Počeli su da se nižu dugi udarci kojih je ukupno bilo čak 24. Nole je uspeo da smanji zaostatak i izjednači na 5:5, zatim je spojio 3 osvojena gema i sa 40:0 osvojio 6 gem i zaigrao onako kako najbolje ume! Međutim, ubrzo ga je zaustavio Nemac i sa sva osvojena 4 poena u gemu, izjednačio na 6:6.

Usledio je taj-brejk. Ovo je deo igre koji Đoković po tradiciji najbolje igra na turu.

Ovog puta to nije bio slučaj, Zverev je bio bolji i osvojio je prvi set!

Sledi nastavak meča.

Autor: redportal.rs

#australian open

#melburn

#novak djokovic