Srpski teniser u borbi sa bolovima

Prvi reket sveta Novak Đoković uspeo je da se domogne četvrtfinala Australijan opena i da ostvari 2 najvažnije pobede u karijeri koje je odigrao pod otežanim okolnostima.

On je u meču u kom se povredio ipak uspeo da savlada Amerikanca Tejlora Frica sa 3:2 u setovima, zatim je 2 dana kasnije, bez ozbiljnijeg treninga pre meča, pobedio Miloša Raonića sa 3:1 u setovima.

Đoković je pobedom protiv Raonića upisao svoju 300. pobedu na Grend slem turnirima. Današnji protivnik mu je 6. reket sveta Aleksander Zverev, meč počinje od 10.30 časova, a više o tom meču pročitajte u tekstu ispod:

Novak se u 3. kolu ovog prestižnog turnira ozbiljno povredio kada je prilikom jednog poteza u toku igre proklizao i istegao mišić trbušnog zida. Ubrzo su stigle najave da je Đoković pokidao mišić i da trpi ogromne bolove.

Srećom, lek je pomogao Đokoviću da lakše podnese bolove i pobedi protivnika u lavovskoj borbi iako je bio na ivici da odustane.

Na meču protiv Raonica, uslikan je trenutak kada je Đoković podigao majicu i kada se mogla videti njegova povreda. Gotovo cela desna strana prednjeg dela stomaka srpskog tenisera je zavijena, to je problematično mesto gde je i došlo do povrede mišića trbušnog zida.

Foto: profimedia/JAMES GOURLEY

Mnogi teniseru su posumnjali u povredu srpskog tenisera, što je naišlo na veliku osudu ljubitelja belog sporta. Prvi je bio Đokovićev protivnik Fric koji je bio ogorčen što nije iskoristio Novakovu povredu i pobedio.

Đoković na Australijan openu brani trofej osvojen 2020. godine i ukoliko ga osvoji to će biti njegova rekordna 9. titula na ovom turniru.

Autor: redportal.rs

#australijan open

#melburn

#novak djokovic

#povreda